english

Facebook

FMS nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al het Afrikadag nieuws?
Meld je nu aan voor de nieuwsbrief.

Over

FMS
De organisatie van de Afrikadag, het grootste evenement in Nederland op het gebied van Afrika en internationale samenwerking, ligt bij de Foundation Max van der Stoel. In 2013 is de FMS ontstaan door een fusie van de Evert Vermeer Stichting en de Alfred Mozer Stichting. De sociaaldemocratische waarde van internationale solidariteit wordt door de stichting nagestreefd binnen drie pijlers: democracy, development en dialogue. Naast de Afrikadag, organiseert de FMS regelmatig publieksbijeenkomsten en expertmeetings over actuele ontwikkelingen in landen en regio’s die ons aangaan. Hierbij wordt er altijd samengewerkt met maatschappelijke organisaties, de PvdA of mensen die oorspronkelijk uit die landen afkomstig zijn. Voor meer achtergrond, werkzaamheden en evenementen van de FMS kunt u de website bezoeken.

FEPS
De Foundation for European Progressive Studies (FEPS) is de Europese progressieve politieke stichting en het wetenschappelijk bureau voor de sociaaldemocratie in Europa. Als progressieve denktank op Europees niveau zijn zij de intellectuele verbinding tussen sociaaldemocratie en het project Europa. Verder is FEPS een platform voor ideeën, waarbij er samengewerkt wordt met sociaaldemocratische organisaties en in het bijzonder met nationale stichtingen en denktanks verspreid over Europa. De FEPS is onafhankelijk, maar nauw verbonden aan de Partij voor Europese Sociaaldemocraten (PES).

Afrikadag
De Afrikadag is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement met ruim 1200 bezoekers, 150 interessante gastsprekers uit het binnen- en buitenland en zo'n 100 vrijwilligers die de Afrikadag samen met het FMS-team elk jaar weer tot een succes weten te maken. Naast een uitgebreid cultuurprogramma gaan de bezoekers in tientallen politieke debatten, workshops en lezingen rechtstreeks in gesprek met politici, professionals en elkaar.

Ook organiseren we al sinds 2012 een aansluitende afterparty "Africa at Night". Hier kunt u de vele indrukken van overdag onder het genot van een heerlijke Afrikaanse maaltijd en grote muzikale talenten tot u laten bezinken.

Om speciale aandacht te geven aan een actuele ontwikkeling is er een thema verbonden aan de Afrikadag. Zo was dat in 2013 "Africa Works" en in 2014 "Democratie, Goed Bestuur & Mensenrechten. De editie van 2015 stond in het teken van de rol van "nieuwe spelers" in Afrika.

Afrikadag 2016
Op zaterdag 5 november vindt de Afrikadag 2016 plaats op de prachtige locatie het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. De editie van dit jaar gaat over de relatie tussen de EU en Afrika. Daarnaast hebben we het met onze hoofdgast Ashish Thakkar, oprichter en CEO van de Mara Group, over "Africa on the rise".

Meer informatie over de exacte locatie en bereikbaarheid vindt u onder contact. Bezoek onze website regelmatig voor updates over de invulling van het programma, nieuws over de afterparty "Africa at Night" en interessante achtergrondartikelen. Begin oktober start de kaartverkoop en zal ook het programma online staan. Let op, vol=vol dus schrijf u snel in voor de workshops die u niet wilt missen.