english

Facebook

FMS nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al het Afrikadag nieuws?
Meld je nu aan voor de nieuwsbrief.

Afterparty "Africa at Night" 2018

De kaartverkoop gaat op 12 maart van start. Wil je alleen een kaartje voor de afterparty kopen? Kies dan optie 5!

Na het dagprogramma barst op 14 april om 18.00 uur alweer de zesde editie van "Africa at Night" los. Je kunt tijdens deze afterparty  de Afrikadag afsluiten met live muziek, dans, kunst en Afrikaans eten. "Africa at Night" wordt georganiseerd in samenwerking met Christian Nana van Project Nana. Afgelopen jaren stonden artiesten als Typhoon, Akwasi, Zwart Licht en Ntjam Rosie op het podium. Kom dus naar de afterparty van de Afrikadag om te relaxen na een drukke dag vol met discussies en workshops, zonder de Afrikaanse sfeer te verliezen!

Zowel de locatie als de verschillende acts en artiesten van dit jaar zullen snel bekend worden gemaakt. Mis het niet en hou het Afrikadag Facebook evenement en de website goed in de gaten! 

Benieuwd geworden naar de afterparty of de afterparty herbeleven? Lees hieronder meer over de afgelopen edities, bekijk de aftermovie van "Africa at Night" 2015 hier and get ready! 

Check ook de facebook pagina van de ''Africa at Night''! 

Datum: 14 april 2018
Locatie: Desmet Studio's, Amsterdam
Prijs: â‚¬ 12,50
Tickets: (start op 12 maart) via www.afrikadag.nl/english/inschrijven


Maak kennis met de artiesten van de ''Africa at Night 2018'' afterparty


Headliner van de avond: Paa Kofi. Een smeltkroes van jazz, soul, hiphop en Afrikaanse ritmes, waarbij hij met zijn stem de harten van velen zal veroveren tijdens deze avond. DJ Jean Jeansen zorgt er met zijn combinatie van hiphop, R&B en Afrobeats voor dat de voetjes gaan bewegen. Maar ook DJ Yaa Black zal er een waar spektakel van maken! Koop dus ook meteen je kaartje voor alweer de 6e editie van "Africa at Night"!


Kijk terug op "Africa at Night" 2016 en 2015

 Check out the aftermovie

In 2016 betrad de Ghanese reggae singer/songwriter Black Prophet tijdens de afterparty het podium. Zijn muziek is een mengeling van Afrikaanse traditionele percussie vermengd met elementen van Jamaicaanse reggae en een vleugje rock. Black Prophet heeft al gespeeld in meer dan 30 landen, en nu dus ook tijdens "Africa at Night" 2016! DJ's Marcio Gomes en AJ Da Costa hebben tijdens "Africa at Night" achter de draaitafel gestaan. Zij hebben met hun opzwepende beats iedereen aan het dansen gekregen! De talentvolle Oegandese kunstenaar Emma Kavuma heeft op het podium een live art performance gegeven, en sommigen zijn zelfs met zijn kunstwerk naar huis gegaan! Daarnaast gaf DERRIF DANCECREW een gaaf dans optreden. De avond werd gehost door de in Ethiopië geboren stand up comedian Mo Hersi. 

In 2015 was explosiviteit de achterliggende gedachte van "Africa at Night". En explosief, dat was het zeker. Van de 'Integration'-dans van rapper Badi tot de zwoele muziek van de Ghanese zanger Amartey: bij alle artiesten gingen de voetjes van de vloer. Lees snel verder voor een verslag van de avond!

Al tijdens het verrukkelijke Afrikaanse buffet, geserveerd door cateraar The Ostrich, konden de bezoekers genieten van de muziek. DJ Dynamite stond gedurende het buffet achter de draaitafel, en stoomde iedereen klaar voor een avond op de dansvloer. De zaal stond meteen vol tijdens het optreden van de Belgisch-Congolese rapper Badi, die met enkel zijn zang en een DJ de hele zaal mee wist te krijgen. Hoogtepunt was het nummer Integration, waarop iedereen fanatiek meedanste.

Ook de rest van de avond was er geen tijd om stil te staan. Tussen de live optredens door schudden DJ's Dynamite en Badguyz iedereen wakker met hun opzwepende klanken. Het kwam zelfs tot een heuse danswedstrijd op het podium, waarbij alle jongedames opmerkelijk genoeg het nakijken hadden. Ook op de dansvloer zelf werden de bezoekers uitgedaagd om hun beste moves te tonen in de danscirkel. Voor de feestgangers die op dit moment liever een pasje terug deden was er voldoende vermaak in de centrale hal. Hier versierde kunstenares Olga Nunnink bezoekers met de prachtigste schilderingen en werd unieke Afrikaanse kunst gepresenteerd door kunstgalerie African Art Amsterdam.

Rond tien uur betrad headliner Amartey het podium. Met zijn catchy Afropop veroverde deze 'young boy from the streets' in mum van tijd de harten van het hele publiek. Vervolgens was het de beurt aan dansgroep Les Fam' om te show te stelen. De groep zette op de muziek van DJ Badguyz tweemaal een spetterende en strakke show neer. Goed voorbeeld doet volgen, en tot in de late uurtjes stond iedereen te dansen in poppodium Q-Factory.