Migration:
African Perspectives

Koop hier je tickets

13.04.19

Koninklijk Instituut voor de Tropen
Amsterdam


With financial support of the European Parliament

#1 Keynote speakers at the Afrikadag 2019: Mo Hersi

Mo Hersi is, zoals hij zichzelf en zijn familie omschrijft: hét voorbeeld van een geslaagde vluchteling. Op driejarige leeftijd vluchtte Mo met zijn ouders en drie broers naar Nederland, nadat er een burgeroorlog in Ethiopië uitbrak. Daar kwamen ze terecht in een asielzoekerscentrum in Slagharen. Zijn familie werd destijds goed opgevangen door vrienden, buren en kennissen. Integratie zorgde voor succes bij de familie van Mo: 34 jaar later is zijn broer Youssouf profvoetballer, zijn jongste broer afgestudeerd als jurist en werkt zijn andere broer als manager.

Statement maken
Ook Mo past helemaal in dit succesplaatje van de familie. Hij koos een andere plek om zichzelf te ontplooien: het podium. Tegenwoordig is Mo ‘inspirerend comedian’ en wil hij laten zien dat zijn afkomst en burgerschap elkaar niet in de weg hoeven te zitten. Daarnaast heeft hij in maart 2017 een voettocht van 31 dagen door Nederland gemaakt, over een afstand van 800 kilometer, zonder één cent op zak. Het viel hem op dat vluchtelingen vooral negatief in het nieuws kwamen. Daarom wilde hij een statement maken en mensen weer met elkaar verbinden. Via diverse lokale, regionale en landelijke media en zijn eigen Facebookpagina, kon iedereen de reis van ‘Mo the Messenger’ op de voet volgen. Hij nodigde hiermee mensen uit om in gesprek te gaan en wilde hiermee laten zien dat we samen met elkaar Nederland vormen en dat iedereen in Nederland daarbij hoort.

Afrikadag 2019
Op de Afrikadag 2019 kun je Mo Hersi bewonderen als ‘inspirerend comedian’. Tijdens de opening gaat hij een stand-up comedy show opvoeren, waarin hij zal reflecteren op de thema’s migratie en verbinding en daarmee zijn verhaal van de geslaagde vluchteling met je deelt. Wil je dat niet missen? Koop dan nu je ticket en schrijf je in voor ‘Afrikadag 2019: grand opening’.

Foto by: Shannahillebrand.com