Migration:
African Perspectives

Koop hier je tickets

13.04.19

Koninklijk Instituut voor de Tropen
Amsterdam


With financial support of the European Parliament

Albert Schweitzer Prijs 2019: competitie van start

Je talenten inzetten voor het welzijn van je medemens in Afrika,daar draait het om bij de Albert Schweitzer Prijs. Werk je aan een bijzonder initiatief of project om de gezondheid(szorg) in Afrika te verbeteren? En ben je tussen de 18 en 35 jaar? Dan kun je meedingen met de Albert Schweitzer Prijs en maak je kans op een kickstart van € 5.000.

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) reikt op 13 april 2019 voor de negende keer de Albert Schweitzer Prijs uit. Tot 1 maart 2019 kun je je initiatief indienen. Meer info, voorwaarden en hoe het werkt vind je op www.nasf.nl.

Wat valt er te winnen?
1 x Hoofdprijs: kickstart van € 5.000
2 x aanmoedigingsprijs van € 500
1 x publieksprijs van € 1.000
Deelnemers krijgen hulp en begeleiding bij het verder ontwikkelen van hun initiatief.

Geef je project een boost en maak jouw droomproject in Afrika waar!

Ondernemerschap, leiderschap en gedrevenheid. Het zijn eigenschappen die kenmerkend zijn voor de deelnemers aan de Albert Schweitzer Prijs én Dr. Albert Schweitzer (1875-1965), de naamgever van de Albert Schweitzer Prijs en het NASF. Met de Albert Schweitzer Prijs nodigt het NASF Nederlandse jongeren uit om initiatief te nemen voor verbetering van de gezondheid in Sub Sahara Afrika en biedt de stichting ondersteuning en een podium aan de innovatieve ideeën die Nederlandse jongeren hebben op dit gebied.

Editie 2018: Terugblik
In 2018 werden Iris van Wanrooij (arts in opleiding) en Milou van Ingen (physician assistant) door de vakjury verkozen tot winnaars van de Hoofdprijs. Winnend initiatief ‘Een Stapje naar de Toekomst’ richt zich op na-zorg voor couveusekindjes en hun ouders in Tanzania, zodat zij meer kans hebben op een gezonde ontwikkeling in hun vroege baby- en kinderjaren. Het project is inmiddels goed onderweg.

Milou: “In het ziekenhuis van Sengerema (Tanzania) worden jaarlijks 1.300 baby’s opgenomen op de couveuse afdeling. Deze kinderen hebben een verhoogd risico op problemen in de ontwikkeling. Veel van deze problemen kunnen vroegtijdig ondervangenen optimaal ondersteunt worden, wat leidt tot beter functioneren, voorkomen van complicaties en betere acceptatie in de samenleving. Helaas is er nu geen nazorg en dus geen vroegtijdige screening en opvolging. Daarom is het noodzakelijk een ontwikkelings-polikliniek te starten. Met dit project realiseren wij deze polikliniek”.

Over het NASF
Gezondheid is het belangrijkste dat je hebt. Ook wanneer je geboren bent in Afrika. Daarom steunt het NASF kleine projecten van lokale initiatiefnemers die concreet de gezondheid van de bevolking verbeteren, daar waar dat hard nodig is.