Koop hier je tickets

04.04.20

Koninklijk Instituut voor de Tropen
Amsterdam


With financial support of the European Parliament

De gezondheidspioniers van de Albert Schweitzer Prijs 2020

Gezondheid is enorm belangrijk voor degene die in armoede is geboren in Afrika. Voor heel veel kansarme Afrikanen is een goede gezondheid een grote uitdaging. Dan kunnen de eenvoudige, slimme gezondheidsinitiatieven van onze gezondheidspioniers onvoorstelbaar veel betekenen. Daarom ondersteunt het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) pioniers met geldbedragen die hun ideeën een vliegende start geven. De uitreiking van de Albert Schweitzer Prijzen vindt plaats tijdens de Afrikadag op 4 april in het KIT!

             

De genomineerden
Een gezondheidspionier is iemand die in de voetsporen van arts, filosoof, theoloog en organist Albert Schweitzer, nieuwe wegen van gezondheidszorg ontsluit in Afrika. Het zijn vaak slimme ideeën die een wereld van verschil maken. Met de Albert Schweitzer Prijs geeft het NASF al tien jaar slimme ideeën voor een beter Afrika een vliegende start.

Ook dit jaar zal het Nederlands Albert Schweitzer Fonds op de Afrikadag verschillende gezondheidspioniers aan ons voorstellen die allen kans maken op de Albert Schweitzer Hoofdprijs van € 5.000. Uit de 10 initiatieven heeft een professionele jury drie genomineerden geselecteerd,. De genomineerden zijn:

  • Olivier de Gruijter (31, industrieel ontwerper) met de Jerrycan Waterfilter: de simpele, veilige en betaalbare waterfilter voor elke standaard jerrycan;
  • Ramzy Helou (34, arts onderzoeker Erasmus MC) met de AB-assistent: de gebruiksvriendelijke app tegen antibioticaresistentie;
  • Svea Nolte (25), Benedetta Broggi (26), Rebecca Wolk (26) en Aoife Clark-McGee (25, allen zijn student geneeskunde aan de Universiteit Groningen) met GRASP the Future: unieke aanpak van sociaal-emotionele stimulatie na ondervoeding bij kinderen.

Publieksprijs
Naast de hoofdprijs doen bovendien alle kandidaten mee naar de Publieksprijs van € 1000,-. De kandidaat die de meeste stemmen weet op te halen voor zijn of haar project, wint deze prijs. Stemmen kan tot en met de Afrikadag van 4 april via www.nasf.nl. Op de site worden alle kandidaten en hun projecten gepresenteerd.

Ben jij er ook bij?
Benieuwd naar de verschillende projecten? Je leest er alles over op www.nasf.nl. Daarnaast kun je tijdens de Afrikadag de workshop van NASF in ronde 2 (Mauritszaal) bijwonen, met presentaties van alle genomineerden. Breng vervolgens je stem uit op het Bordes en woon de uitreiking bij in de Community Zaal (onder de Marmeren Hal). Tot dan!