english

Facebook

Afrikadag Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al het Afrikadag nieuws?
Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief!

Wil je niets missen van de andere relevante activiteiten van de Foundation Max van der Stoel? Meld je hier voor de FMS nieuwsbrief!

Help jij de Afrikadag 2018 op te zetten?

Naast de Afrikadag organiseert de FMS ook vele andere activiteiten. We zijn nu weer op zoek naar een stagiair(e) die ons hierbij wil helpen! Deze activiteiten kunnen van alles zijn, van een kleinschalige Politiek Café over bijvoorbeeld mensenrechten, de Filipijnen, of presidentsverkiezingen in Rusland. Ook zal aanstaande periode begonnen worden met het opstarten van de Afrikadag. Ben jij degene die ons hierbij gaat helpen?

Jaarlijks organiseert de FMS debatten en conferenties over internationale politiek en samenwerking, samen met verschillende partners, zoals het Internationaal Secretariaat van de PvdA. Deze publieke bijeenkomsten zijn erop gericht het Nederlandse publiek te informeren en discussie op gang te brengen over internationale politiek en het Nederlandse en Europese buitenlandbeleid. Samen met de verantwoordelijke projectmedewerker werk je binnen deze stage mee aan de inhoudelijke en organisatorische werkzaamheden die bij deze publieke bijeenkomsten komen kijken.

De FMS streeft ernaar dat de stem van mensen in de landen waar wij actief zijn doorklinkt in de Nederlandse en Europese politiek. Dat is hard nodig, want de belangen van ontwikkelingslanden  en het belang van democratisering worden nog te vaak genegeerd, waardoor ontwikkeling wordt belemmerd. Daarom is de FMS ook in Nederland actief om de situatie van de mensen elders te verbeteren. De FMS organiseert diverse workshops, symposia en debatten om mensen in Nederland te betrekken bij internationale samenwerking.

We zijn nog op zoek naar een stagiair(e) voor de stageplek 'Dialogue' in de periode september 2017 - januari 2018. Als stagiair assisteer je bij de inhoudelijke en logistieke organisatie van diverse workshops en debatten. Hierbij help jij de insteek bepalen en zoek je geschikte partners en sprekers. 

We zoeken iemand die affiniteit heeft met internationale politiek en ontwikkelingssamenwerking, houdt van organiseren en goed overweg kan met sociale media. Herken jij jezelf hierin? Solliciteer dan uiterlijk woensdag 14 juni door je CV en motivatiebrief te sturen naar Danijel Tadic, via dtadic[at]foundationmaxvanderstoel.nl. Kijk op de FMS website voor de volledige vacature.