english

Facebook

FMS nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al het Afrikadag nieuws?
Meld je nu aan voor de nieuwsbrief.

Kijkje achter de schermen bij de Afrikadag: Ametepe Nugloze

De Afrikadag wordt mede mogelijk gemaakt door programmamakers die een onderdeel van de Afrikadag voor hun rekening nemen. Maak kennis met Ametepe Nugloze, naast financieel data analist actief bezig met sociaal maatschappelijke en economische vraagstukken omtrent Afrika. Samen met compagnon Chris organiseert hij dit jaar alweer de vijfde editie van de 'Africa at Night'. 

Ametepe, geboren in Togo en opgegroeid in Ghana en Nederland, is naast zijn werk druk met het opzetten van een businessplatform waarmee (jonge) ondernemers door middel van kapitaal, kennis, knowhow en techniek op een duurzame wijze handel kunnen voeren tussen Afrika en andere werelddelen. Hij wordt geïnspireerd door Nelson Mandela vanwege zijn onuitputtelijke drijfveer naar rechtvaardigheid en zijn toewijding voor hetgeen wat hij goed en waar achtte. Daarnaast zag hij tijdens de eerste keer dat hij een workshop organiseerde hoe positief bezoekers hierop reageerden en geïnspireerd raakten om zelf in actie te komen. Op dat moment realiseerde hij wat de kracht van het woord is en waarom dit evenement zo belangrijk is voor de Afrikaanse diaspora en ieder ander die zich betrokken voelt met Afrika.

Dit jaar organiseert Ametepe de feestelijke concertavond Africa At Night samen met Christian Nana en FMS. De bezoekers van de Afrikadag kunnen zo de "dag" feestelijk af sluiten met Afrikaanse optredens, comedy, Dj’s, kunst, dans en diner. De belangrijkst reden waarom Ametepe aan de Afrikadag mee doet is vanwege het feit dat Afrikadag een unieke gelegenheid biedt om mensen die een hart voor Afrika hebben, samen te laten komen en over onderwerpen te praten die belangrijk zijn voor de toekomst van het continent. Boek snel je kaarten voor deze editie van 'Africa at Night' via de website! 

Waarom moet je zeker naar de Afrikadag komen? Volgens Ametepe moet je zeker komen als je benieuwd bent naar het nieuwe gezicht van het huidige Afrika, geïnspireerd wil worden over de verschillende vraagstukken omtrent de ontwikkeling van het continent en wil genieten van al het moois wat Afrika te bieden heeft. Dus koop snel je kaarten.