english

Facebook

FMS nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al het Afrikadag nieuws?
Meld je nu aan voor de nieuwsbrief.

Kijkje achter de schermen bij de Afrikadag: Joseph Seh

De Afrikadag wordt mede mogelijk gemaakt door programmamakers die een onderdeel van de Afrikadag voor hun rekening nemen. Maak kennis met Joseph Seh: antropoloog, consultant en oprichter van Centre For Collective Learning and Action (CCoLA).  Joseph heeft brede kennis en ervaring  van migratievraagstukken, stedelijke ontwikkeling, culturele diversiteit empowerment ( socio-economische- etnische ) minderherden. Tijdens de Afrikadag organiseert hij met CCoLA de workshop Developing 'diaspora humanitarianism' capacity in the Netherlands.

 

Joseph geboren in Kameroen woont sinds 2000 in Nederland. Na zijn studie Antropologie in Kameroen en  ontwikkelingssamenwerking  bij de Radboud universiteit Nijmegen heeft hij 22 jaar gewerkt op het gebied van ontwikkelingssamenwerking bij PSO , Cordaid en andere. In  2013 heeft   hij  CCoLA opgericht met het idee hiermee collectief leren en community building te versterken. Door de toename van communicatie- en transportmiddelen is de wereld 1 groot web geworden en kan iedereen een bijdrage leveren aan het oplossen van de problemen in de wereld. Bijvoorbeeld op het terrein van humanitaire hulp, migratie en klimaat verandering.  Uitdagingen hier zijn bijvoorbeeld: “hoe organiseer je collectieve leerprocessen? Wie brengt mensen samen? Hoe zorg je voor de follow-up? Hoe zorg je dat mensen, de doelgroep over wie het gaat centraal stellen en in het proces worden betrokken en moeten blijven? Zelf wordt hij geïnspireerd door Mandela, Obama en Martin Luther King, “ieder van deze mensen zijn bijzonder heb ik bewondering voor. Want de kern van deze mensen is humaniteit, empathie, aandacht aan de waarde van de mensheid.”

Dit jaar organiseert hij met CCoLA een workshop over de betrokkenheid van diaspora in humanitaire rampen. Veelal wanneer een ramp plaatsvindt gaan organisaties pas op zoek naar informatie binnen de diaspora. De vraag is niet meer zozeer “ wat is de meerwaarde van Diaspora, maar hoe kunnen we  de Diaspora organiseren om op een efficiënte en effectieve manier te antwoorden bij rampen, bijvoorbeeld in Afrika? Welke proactieve acties, maatregelen,  kunnen overheden, instellingen zoals de Afrikaanse Unie, politieke partijen, kennis instituten en Diaspora organisaties aanbevelen, om Diaspora betrokkenheid bij humanitaire antwoord te versterken? Praat mee over dit onderwerp (ronde 4, 16.15-17.15)!

Waarom je volgens Joseph naar de Afrikadag moet komen: “het is goed om te netwerken met mensen die betrokken zijn met het thema Afrika. De Afrikadag geeft je toegang tot kennis, als je nieuw bent en geïnspireerd wilt worden en als je graag iets over Afrika wilt weten dan zijn er verschillende workshops en een cultuurprogramma. Het is een gemengd publiek, niet alleen voor experts, waar laagdrempelig gesproken wordt” Dus koop snel je kaarten op www.afrikadag.nl/programma