english

Facebook

Afrikadag Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al het Afrikadag nieuws?
Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief!

Wil je niets missen van de andere relevante activiteiten van de Foundation Max van der Stoel? Meld je hier voor de FMS nieuwsbrief!

Loop stage bij de FMS!

Help mee met de voorbereidingen voor de Afrikadag 2019! Kom stage lopen bij de Foundation Max van der Stoel (FMS).

De Foundation Max van der Stoel zet zich in voor democratisering in de buurlanden van de EU, een eerlijker Nederlands en EU-beleid ten aanzien van ontwikkelingslanden en we stimuleren het publieke debat over deze thema's in Nederland. 

Daarnaast verzorgt de FMS het secretariaat van het European Forum for Democracy and Solidarity, een platform voor samenwerking tussen sociaaldemocratische partijen en stichtingen binnen en buiten de EU. Ook werkt de FMS samen met Partos en Woord en Daad onder de naam 'Building Change' aan een eerlijke en ambitieuze implementatie van de Sustainable Development Goals (SDG's) in Nederland.

Profiel stagiair(e)

De stagiair gaat werken in een internationale, politieke omgeving. We verwachten daarom dat je een goed politiek gevoel hebt en een open, communicatieve houding. Je bent in staat om efficiënt informatie te vergaren en deze, ook onder tijdsdruk, helder te verwoorden. Een goede beheersing van het Engels en organiserend vermogen zijn absoluut noodzakelijk. Verder ben je vaardig met het schrijven van (nieuws)artikelen en in staat om zelfstandig te werken. 

We zijn op zoek naar 3 stagiair(e)s voor de volgende activiteiten (1 per activiteit):

1) Democratisering

Je bent verantwoordelijk voor:

 • het schrijven en/of updaten van één of meerdere country updates op de website van het European Forum;
 • het mede samenstellen van de tweewekelijkse Newsflash van het European Forum alsook het bijhouden van de website van het European Forum;
 • daarnaast kan je gevraagd worden mee te helpen bij het organiseren van een buitenlandse activiteit van de FMS of een van de FMS activiteiten in Nederland;
 • ten slotte zullen er bijkomende administratieve taken van je gevraagd worden, zoals het notuleren van (internationale) vergaderingen.

Het spreekt voor zich dat je geïnteresseerd bent in democratisering en internationale samenwerking, de sociaaldemocratie en de regio's waar wij actief zijn (Oost-Europa, de Balkan, het Midden Oosten en Noord Afrika). 

2) Migratie, duurzame ontwikkeling en beleid

Je bent verantwoordelijk voor: 

 • het meehelpen aan het FMS onderzoek naar push factoren van migratie in Afrika;
 • het, op zelfstandige wijze, assisteren bij de SDG-lobby richting de Tweede Kamer en beleidsmedewerkers;
 • het bijhouden van actuele ontwikkelingen op diverse thema's zoals handel, migratie, en duurzaamheid en het signaleren van politieke momenten voor beleidsbeïnvloeding;
 • het tot stand brengen van handvatten voor politieke actie en het mobiliseren van het maatschappelijk middenveld rondom de verschillende onderwerpen die de SDG's omvatten;
 • ook help je mee met het genereren van zichtbaarheid van onze acties, door social media pagina's regelmatig te updaten en zowel Nederlands- als Engelstalige nieuwsupdates en artikelen te schrijven over met name migratie en beleid rondom de SDG's.

Bij deze stage is kennis en interesse in Nederlandse politiek en internationale samenwerking noodzakelijk, en is het van belang dat de SDG's je nauw aan het hart liggen.

3) Communicatie en evenementen

Je bent verantwoordelijk voor:

 • het organiseren van één a twee politieke cafés (of andere evenementen) in samenwerking met de verantwoordelijke projectmanager, onder andere door mede de insteek te bepalen, te zoeken naar geschikte partners en sprekers, draaiboeken te maken en te helpen bij de promotie van het event;
 • het bijhouden van de social media kanalen van de FMS zoals Facebook, Twitter en Instagram;
 • het schrijven van nieuwsartikelen over internationale onderwerpen waar de FMS zich mee bezig houdt;
 • het redigeren en versturen van de maandelijkse FMS nieuwsbrief.

We zoeken bij voorkeur iemand met een goed gevoel voor de organisatie van evenementen en alles wat daarbij komt kijken. 

Stageperiode en vergoeding

De stageperiode loopt van 3 september 2018 tot en met 31 januari 2019. Je werkt vier dagen in de week (28 uur per week) op ons kantoor in Den Haag. De stagevergoeding bedraagt €375,- per maand, mits je staat ingeschreven bij een Nederlandse hoger onderwijsinstelling. Anders geldt een (lagere) vrijwilligersvergoeding.

Solliciteren?

Mail voor de stages "Democratisering" (1) en "Communicatie en evenementen" (3) je motivatiebrief met CV uiterlijk maandag 11 juni 2018 naar: dtadic[at]foundationmaxvanderstoel.nl. Voor de stage "Migratie, duurzame ontwikkeling en beleid" (2) kan je jouw motivatiebrief, ook uiterlijk 11 juni 2018, sturen naar: rvdriel[at]foundationmaxvanderstoel.nl. Voor meer informatie kun je ook bellen met 020– 5512 280. Zie ook de websites: www.foundationmaxvanderstoel.nl, www.europeanforum.net en www.partos.nl/building-change

Sollicitatiegesprekken vinden (onder voorbehoud) plaats in de week van 18 juni 2018 op ons kantoor in Den Haag.