english

Facebook

FMS nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al het Afrikadag nieuws?
Meld je nu aan voor de nieuwsbrief.

OneWorld op de Afrikadag!

Kom tijdens de Afrikadag op 14 april langs bij de stand onder de bogen voor het nieuwste exemplaar van OneWorld! Schrijf je nu in!

Verandering begint bij bewustwording! Daarom zet OneWorld zich dagelijks in voor onafhankelijke journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld. Onderzoekend, activerend en altijd oplossingsgericht. Word vriend van OneWorld en ontvang: i. Verhalen die ertoe doen; van mensenrechten tot duurzaamheid; ii. Het magazine, print én digitaal; iii. Toegang tot de grootste eerlijke, duurzame community van Nederland!

Afrikadag Talks! Met OneWorld’s hoofdredactrice Seada Nourhussen

Afro-Europese schrijvers bestormen de Lage Landen. Gelukkig! Op de Afrikadag zal de nieuwe populaire bundel "ZWART; Afro-Europese literatuur uit de Lage Landen" dan ook een belangrijke positie innemen in ons literatuurprogramma. De auteurs spreken recht uit het hart en verwoorden beter dan wie dan ook hun verhalen over Afrika. 

In het tweede onderdeel zal Hans Moleman aanschuiven. Eerder werkte hij als journalist bij de Volkskrant en deze Afrikadag zal hij zijn visie geven over de industriële opkomst en rijkheid die het continent te bieden heeft. Met zijn boek "Made in Afrika" beschrijft hij hoe textielfabrieken in Ethiopië hier een voorbeeld van kunnen zijn. In het laatste onderdeel zal Seada Nourhussen van Oneworld aan het woord komen samen met het tijdschrift 'Nice' over creativiteit in Afrikaanse steden.

Seada is sinds februari 2018 hoofdredacteur van One World. Tot 2018 was ze 12 jaar binnenlandverslaggever en daarna Afrika-redacteur van Trouw. Eerder schreef ze voor de cultuurredactie van Elsevier en was ze redacteur bij de Volkskrant. Ze schreef het boek ‘Bloedmobieltjes, Coltan in Congo’ over de oorlog achter gadgets en was co-auteur van de bundels WTF?! Volwassen worden na 11 september en Weg uit  Babylon. En zoals hierboven al is vermeld de bundel Zwart, Afro-Europese literatuur in de Lage Landen! Ze speelt een actieve rol in het Nederlandse debat over Afrika en racisme en treedt geregeld op als panellid bij of leider van debatten. Al met al een super interessante en perfecte spreekster voor tijdens de opening op de Afrikadag en het literatuurprogramma!