Migration:
African Perspectives

Koop hier je tickets

13.04.19

Koninklijk Instituut voor de Tropen
Amsterdam


With financial support of the European Parliament

Uitreiking Albert Schweitzer prijs 2019

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) reikt jaarlijks de Albert Schweitzer prijs uit. Dit is een initiatief waarmee het NASF jongeren tussen de 18 en 35 jaar helpt om hun droom voor een gezonder Afrika waar te maken. De Albert Schweitzer prijs 2019 wordt dit jaar uitgereikt op de Afrikadag!

Tijdens de workshop van NASF presenteert de top 3, gekozen uit de 10 genomineerden projecten, hun initiatief aan het publiek en vakjury. Eén van hen zal de hoofdprijs van €5.000,- winnen om het project te gaan realiseren. Daarnaast zal de winnaar van vorig jaar vertellen hoe hun project “Een stapje naar de toekomst: nazorg voor couveusekindjes in Tanzania” is verlopen na het winnen van de Albert Schweitzer Prijs.

Met de Albert Schweitzer Prijs treden we in de voetsporen van Albert Schweitzer (1875-1965). Een arts die zijn leven wijdde aan het behandelen van patiënten in Gabon. Verder was Schweitzer ook een begaafd filosoof. Voor zijn filosofie en levensmotto "Eerbied voor het leven" ontving hij in 1952 de Nobelprijs voor de Vrede. Het NASF steunt kleine en startende gezondheidsinitiatieven in Afrika.

Na afloop van de workshop presenteren alle 10 deelnemers aan de Albert Schweitzer Prijs 2019 hun ideeën voor een gezonder Afrika op het Bordes (voor de Grote Zaal). Tijdens deze postersessie is er de mogelijkheid om de initiatiefnemers te ontmoeten én op uw favoriete project te stemmen. Degene met de meeste stemmen ontvangt de publieksprijs: een startsubsidie voor het project van €1000,-. Vanaf 16:00 uur vindt de feestelijke uitreiking van de Albert Schweizer Prijs 2019 plaats in de Community Zaal (sprekersruimte onder de Marmeren Hal). Wie mag straks zijn droom in Afrika waar gaan maken? Mis het niet en schrijf je in voor de workshop van NASF!