Koop hier je tickets

04.04.20

Koninklijk Instituut voor de Tropen
Amsterdam


With financial support of the European Parliament

iAfrica Film Festival

Beschikbaar: nog 100 plaatsen vrij

Tijd: 14:15 uur tot 17:15 uur

Sprekers: Joris Postema (filmmaker 'Stop Filming Us')

Moderator: o.a. Kiza Magendane

Zin om op de zaterdagmiddag van de Afrikadag in een fantastisch filmprogramma te duiken én hierover in gesprek te gaan? Dat kan bij het iAfrica Film Festival on Tour van Stichting Yangambi! Yangambi streeft ernaar een brug te slaan tussen het Nederlandse publiek en het Afrikaanse continent via kunst en cultuur. Bij het programma van Yangambi staat artistieke kwaliteit voorop. Ze kiezen films van Afrikaanse cineasten van naam, of van cineasten met een Afrikaanse achtergrond (diaspora). En letten daarbij op de combinatie van (gedurfde) thema’s en verhaallijnen, cinematografische kwaliteit, reputatie van makers, experimentele vormentaal.

Met dit jaar o.a. de indrukwekkende filmdocumentaire Stop Filming Us, die later in april in première gaat. Aan de hand van de strijd van jongeren in Goma (Noordoost Congo) tegen de overheersende westerse berichtgeving over oorlog en ellende onderzoekt Stop Filming Us op welke manier deze westerse stereotyperingen het gevolg zijn van een scheve machtsverhouding.

Daarnaast is de intrigerende documentaire ‘Women Hold up the Sky’ te zien, die het verhaal vertelt van drie vrouwelijke activisten en de impact die de mijnbouw en andere vormen van grootschalige grondstofwinning in Zuid-Afrika, Uganda en Congo op hun leven hebben.

Na afloop van de film(s) is er ruimte voor een nagesprek, o.a. met filmmaker Joris Postema van Stop Filming Us.

Programma:

14:15 - 14:20: Welcome to iAFF at Afrikadag
14:25 - 14:55: 'Women Hold up the Sky'
15:30 - 16:00: DJ Break: Mister Treasure
16:00 - 17:15: Documentary 'Stop Filming Us' (nagesprek met filmmaker Joris Postema)

Taal: Nederlands/Engels

Organisatie: Stichting Yangambi