english

Facebook

FMS nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al het Afrikadag nieuws?
Meld je nu aan voor de nieuwsbrief.

Afterparty "Africa at Night"

Wil je alleen een kaartje voor de afterparty kopen ga dan naar inschrijven en kies optie 5!

Na het dagprogramma barst 5 november om 18.00 uur de spetterende afterparty van de Afrikadag "Africa at Night" los. De afterparty wordt dit jaar gehouden in Desmet Studio's, vlakbij het KIT. Je kunt de Afrikadag hier afsluiten met live muziek, dans, kunst en Afrikaans eten. The Ostrich zal namelijk voor €10,- een heerlijk Afrikaans diner serveren.

Met trots kunnen we bekend maken dat de Ghanese reggae singer/songwriter Black Prophet tijdens de afterparty het podium zal betreden. Zijn muziek is een mengeling van Afrikaanse traditionele percussie vermengd met elementen van Jamaicaanse reggae en een vleugje rock. Black Prophet heeft al gespeeld in meer dan 30 landen, en nu dus ook tijdens "Africa at Night" 2016! DJ's Marcio Gomes en AJ Da Costa zullen tijdens "Africa at Night" achter de draaitafel staan. Zij zullen met hun opzwepende beats ongetwijfeld iedereen aan het dansen krijgen! De talentvolle Oegandese kunstenaar Emma Kavuma zal op het podium een live art performance geven, en misschien ga jij wel met zijn kunstwerk naar huis toe? Daarnaast gaat DERRIF DANCECREW een gave danceact verzorgen. De avond wordt gehost door de in Ethiopië geboren stand up comedian Mo Hersi. Al met al belooft het weer een spetterend feest te worden.

"Africa at Night" wordt georganiseerd in samenwerking met Christian Nana en Ametepe Nugloze van Project Nana. Afgelopen jaren stonden artiesten als Akwasi, Zwart Licht en Ntjam Rosie op het podium. Kom dus naar de afterparty van de Afrikadag om te relaxen na een drukke dag vol met discussies en workshops, zonder de Afrikaanse sfeer te verliezen!

Houd de website in de gaten voor alle updates over de afterparty en bekijk de aftermovie van "Africa at Night" 2015 hier!


Explosiviteit was de achterliggende gedachte van "Africa at Night" 2015, de afterparty van de Afrikadag. En explosief, dat was het zeker. Van de 'Integration'-dans van rapper Badi tot de zwoele muziek van de Ghanese zanger Amartey: bij alle artiesten gingen de voetjes van de vloer. Lees snel verder voor een verslag van de avond!

Al tijdens het verrukkelijke Afrikaanse buffet, geserveerd door cateraar The Ostrich, konden de bezoekers genieten van de muziek. DJ Dynamite stond gedurende het buffet achter de draaitafel, en stoomde iedereen klaar voor een avond op de dansvloer. De zaal stond meteen vol tijdens het optreden van de Belgisch-Congolese rapper Badi, die met enkel zijn zang en een DJ de hele zaal mee wist te krijgen. Hoogtepunt was het nummer Integration, waarop iedereen fanatiek meedanste.

Ook de rest van de avond was er geen tijd om stil te staan. Tussen de live optredens door schudden DJ's Dynamite en Badguyz iedereen wakker met hun opzwepende klanken. Het kwam zelfs tot een heuse danswedstrijd op het podium, waarbij alle jongedames opmerkelijk genoeg het nakijken hadden. Ook op de dansvloer zelf werden de bezoekers uitgedaagd om hun beste moves te tonen in de danscirkel. Voor de feestgangers die op dit moment liever een pasje terug deden was er voldoende vermaak in de centrale hal. Hier versierde kunstenares Olga Nunnink bezoekers met de prachtigste schilderingen en werd unieke Afrikaanse kunst gepresenteerd door kunstgalerie African Art Amsterdam.

Rond tien uur betrad headliner Amartey het podium. Met zijn catchy Afropop veroverde deze 'young boy from the streets' in mum van tijd de harten van het hele publiek. Vervolgens was het de beurt aan dansgroep Les Fam' om te show te stelen. De groep zette op de muziek van DJ Badguyz tweemaal een spetterende en strakke show neer. Goed voorbeeld doet volgen, en tot in de late uurtjes stond iedereen te dansen in poppodium Q-Factory. Wij kijken nu al uit naar de jubileumeditie van volgend jaar, wanneer de afterparty voor de vijfde keer georganiseerd wordt!