Afrikadag

CLIMATE
JUSTICE

Koop hier je tickets

18.11.23

Pakhuis de Zwijger
Amsterdam

Programma

Dit is het programma van de Afrikadag 2023, georganiseerd door FMS en FEPS! De dag bestaat uit vier rondes vol met debatten, discussies, workshops, lezingen, gesprekken, en cultuur. In de avond kun je kiezen tussen een filmvertoning of een spetterend live muziekoptreden! Koop een kaartje en stel je eigen dagprogramma samen!

Ronde 1 (10:30-11:30)

Verkiezingsdebat: wat doet jouw stem in Afrika?

Organisatie:FMS & FEPS

Locatie: Grote-Zaal

Beschikbaar:nog 233 plaatsen vrij

De Tweede Kamerverkiezingen komen eraan! Wat doet jouw stem op 22 november in Afrika? Kom erachter in dit debat, waar kandidaat-Tweede Kamerleden in debat gaan over de Nederlandse relatie met Afrika.

Sprekers: Joris Thijssen (PvdA), Marieke Koekkoek (VOLT), Mpanzu Bamenga (D66), Derk Boswijk (CDA), en anderen!

Taal: Nederlands

Democracy Under Pressure in the Sahel

Organisatie:Pakhuis de Zwijger / NIMD

Locatie: IJzaal

Beschikbaar:nog 47 plaatsen vrij

Over de militaire coups in de Sahelregio, die elkaar in rap tempo opvolgen, en hoe het Westerse verhaal over mensenrechten en democratische principes in Afrika aan geloofwaardigheid verliest.

Sprekers: Oyunga Pala (Keniaanse journalist en redacteur), Tijmen Rooseboom (Sahel-gezant voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken), Lourdes Lobede (Global Capacity Booster), Dr. Otieno Ong'ayo (politicoloog, gespecialiseerd in ontwikkelingspolitiek, internationale betrekkingen en internationale ontwikkelingsmaatschappijen), Thijs Berman (NIMD) - Moderator: Babah Tarawally (journalist en schrijver)

Taal: Nederlands/Engels

Is the West taking enough responsibility? A youth perspective on climate justice

Organisatie:FMS & FEPS

Locatie: Studio

Beschikbaar:nog 38 plaatsen vrij

Neemt het Westen genoeg verantwoordelijkheid voor klimaatonrechtvaardigheid in Afrika? Een vraag die de afgelopen twee maanden centraal stond bij de Afrikadag-denktank voor jongeren. Op basis van lezingen van academici en beleidsambtenaren en gesprekken met jongerenorganisaties in Nederland en youth advocates uit Afrika hebben zij een antwoord op deze vraag gefromuleerd en een advies in elkaar gezet voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Een tipje van de sluier: de focus ligt op "local agency". Benieuwd hoe jongeren denken dat het Westen voldoende verantwoordelijkheid kan nemen voor klimaatonrechtvaardigheid? Hoor het van de jongerendenktank.

Sprekers: Hilda Nakabuye (Fridays for Future Oeganda), Mohammed Chahim (Europarlementariër PvdA), Ruth Carlitz (Assistent Professor Afrikaanse Politiek UVA), Julia de Wit (Afrikadag jongerendenktank). Met Hadiatou Barry (projectleider diversiteit en inclusie D66) als moderator.

Taal: Engels

Just transition - not without workers!

Organisatie:FNV en Mondiaal FNV

Locatie: Workspace

Beschikbaar:nog 42 plaatsen vrij

"Geen banen op een dode planeet." De internationale vakbeweging - zowel de FNV in Nederland als de collega's in Afrika - onderschrijft de urgentie van actie om de ergste gevolgen van de klimaatcrisis te voorkomen. Waarom is het van vitaal belang dat werknemers, vakbonden en gemeenschappen betrokken zijn bij de vormgeving van een duurzame samenleving?
In sub-Sahara-Afrika is energiearmoede een groot probleem, veroorzaakt door de privatisering van de energievoorziening. Een rechtvaardige overgang naar energievoorziening voor iedereen leidt via de publieke weg. Verder is Nigeria een goed voorbeeld van een coalitie tussen de vakbeweging en milieubewegingen.
In Nederland heeft de vakbeweging het "kolenfonds" afgedwongen. Arbeiders bij Tata Steel bedachten hun eigen oplossing voor de toekomst. Leren wij ook van voorbeelden uit Afrika?

Sprekers: Rhoda Boateng en Bas van Weegberg

Taal: Engels

Introductie in humanitaire communicatie (en bekendmaking nominaties HuCom Awards 2023)

Organisatie:Expertisecentrum Humanitaire Communica...

Locatie: Ruimte Expo

Beschikbaar:nog 51 plaatsen vrij

In deze workshop legt het Expertisecentrum Humanitaire Communicatie (HuCom) uit waarom en hoe zij zich inzetten voor betere communicatie over internationale samenwerking en humanitaire hulp. Dit zullen ze onder andere doen door de nominaties van de HuCom Awards - de jaarlijkse prijsuitreiking voor de meest en minst geslaagde campagne van een Nederlandse INGO - te bespreken. Welke campagnes kunnen ethisch gezien wel en welke niet? En waarom is het belangrijk om de beeldvorming van Afrika en andere continenten in relatie tot ontwikkelingsvraagstukken kritisch onder de loep te (blijven) nemen? Het Expertisecentrum Humanitaire Communicatie is een organisatie die zich inzet voor betere communicatie over internationale samenwerking en humanitaire hulp. HuCom beschouwt representatie als een integraal onderdeel van de productie van het mondiale Zuiden en ziet de communicatie over zogenaamde 'ontwikkelingslanden' door overheden, bedrijven, INGO's en de media in het mondiale Noorden als onderdeel van (het falen van) de praktijk van international ontwikkeling. Kortom, HuCom beschouwt communicatie niet als een middel om een doel te bereiken, maar als een belangrijk, en zo niet het belangrijkste, onderdeel van het doel.

Sprekers: Dr. Wouter Oomen (UU) en Dr. Emiel Martens (UvA; EUR)

Taal: Engels

Ronde 2 (12:00-13:00)

Lezing oud-minister Jan Pronk

Organisatie:FMS & FEPS

Locatie: Grote-Zaal

Beschikbaar:nog 208 plaatsen vrij

Voormalig minister van Ontwikkelingssamenwerking Jan Pronk geeft een lezing over klimaatrechtvaardigheid, met reacties van Europarlementariër Mohammed Chahim en Milka Yemane.

Sprekers: Mohammed Chahim, Milka Yemane - Moderator: Ties Huis in 't Veld

Taal: Nederlands

Time for people-centered security in the Sahel! But how?

Organisatie:Cordaid

Locatie: IJzaal

Beschikbaar:nog 71 plaatsen vrij

De militaire machtsovername van 26 juli 2023 in Niger was de zesde staatsgreep in West-Afrika in twee jaar tijd. Eens te meer werd de bestuurscrisis in de Sahel duidelijk. De staatsgreep bevestigde ook de dilemma's op het gebied van collectieve veiligheid van de regio en het continent en de tekortkomingen van de structuur voor vrede, veiligheid en bestuur. De kwetsbaarheid van regeringen in de Sahel-regio in de strijd tegen gewelddadig extremisme is duidelijk en leidt tot de keuze voor militaire benaderingen van onveiligheid (harde veiligheid). Dergelijke strategieën zijn niet alleen ineffectief tegen de onderliggende oorzaken van conflicten, maar ondermijnen ook in toenemende mate de basis voor een mensgerichte aanpak, die beter tegemoet kan komen aan de veiligheidsbehoeften van gemeenschappen. Hoe kan dit aangepakt worden?

Sprekers: Moderator: Jair van der Lijn (Senior Researcher and Director of the SIPRI Peace Operations and Conflict Management Programme)
Panelleden:
Ibrahima Amadou Maïga (Secretary-General of RENEDEP - Réseau National pour l’Éveil Démocratique et Patriotique); Kees Matthijssen (Luitenant-Generaal van de Nederlandse Krijgsmacht; voormalig MINUSMA-commandant in Mali); Iris Hartevelt (Cluster Director West Africa, Cordaid); Tijmen Rooseboom (Special Envoy for the Sahel Region, Ministerie van Buitenlandse Zaken)

Taal: Engels

The Climate Crisis is a Children's Crisis

Organisatie:Save The Children

Locatie: Studio

Beschikbaar:nog 76 plaatsen vrij

In deze workshop praten we met Afrikaanse jongeren en Nederlandse politici en beleidsmakers over kinderrechten. Door klimaatverandering staan kinderrechten in Afrika onder druk, denk aan toegang tot onderwijs, voedselzekerheid en gezondheidszorg. Terwijl kinderen in Afrika niet bijdragen aan het probleem, zijn de gevolgen voor hen groot. Tijdens dit panelgesprek nemen we deze klimaat onrechtvaardigheid onder de loep en bespreken we met jongeren hoe ze worden geraakt door de klimaatcrisis. Ook gaan we onderzoeken hoe we Afrikaanse jongeren kunnen betrekken bij de totstandkoming van internationaal klimaatbeleid en hoe de Nederlandse politiek kan bijdragen aan klimaatrechtvaardigheid in Afrika.

Sprekers: Suzanne Kröger (Tweede Kamerlid GroenLinks-PvdA), Aoife Fleming (World Youth 4 Climate Justice), Marieke Koekkoek (Tweede Kamerlid Volt)

Taal: Engels

Equal Trade Chocolate Tastes Better

Organisatie:Africa In Motion

Locatie: Workspace

Beschikbaar:nog 37 plaatsen vrij

Armoedevrije chocolade-industrie: Ondanks decennialange inspanningen blijft extreme armoede onder cacaoboeren in Ghana onveranderd, hoewel ze van vitaal belang zijn voor de miljardenindustrie van chocolade. Op 18 november lanceert Africa In Motion de 'Equal Trade Chocolate Tastes Better'-campagne, gericht op een cacao-industrie zonder armoede. Deze baanbrekende en holistische aanpak richt zich op diepgewortelde oorzaken, om zo de symptomen van extreme armoede, zoals kinderarbeid, milieuschade, genderongelijkheid, migratie en talloze andere uitdagingen uit te bannen.
Schrijf je snel in voor deze interactieve sessie, om deel uit te maken van de generatie die werkt aan een wereld waar ongelijkheid tot het verleden behoort.

Sprekers: Max Koffi (Africa In Motion); Samira Rafaela (D66 Europarlementariër)

Taal: Nederlands

A Decolonial and Feminist Energy Transition

Organisatie:WECF

Locatie: Ruimte Expo

Beschikbaar:VOL

Klimaatrechtvaardigheid, als cruciaal thema in buitenlands beleid zoals de Nederlandse Afrikastrategie, moet nu meer dan ooit een prioriteit zijn. 2023 is een verwoestend jaar als het gaat om klimaatrampen; toch zijn de mensen die het zwaarste getroffen worden degenen die het minste bijdragen aan de CO2-uitstoot. Kom deze Afrikadag naar het programma van WECF en Milieudefensie en ontdek waarom klimaatrechtvaardigheid hand in hand moet gaan met een dekoloniale en feministische benadering van de energietransitie. Perspectieven uit Marokko, Mozambique en Ethiopië zullen tonen hoe een eerlijke en inclusieve transitie eruit kan zien. Door middel van een interactieve dialoog met het publiek hopen we kritische en nuttige discussies te genereren.

Sprekers: Tinebeb Berhane (Country Director ActionAid Ethiopia), Isabelle Geuskens (Just Energy Transition Senior Officer, Milieudefensie), Latifa Seroukh (oprichter van SunPowerCoop Energy Cooperative, Marokko)

Taal: Engels

Ronde 3 (14:00-15:00)

Changing The Narrative: Importance of the Diaspora Lens

Organisatie:International Foundation GroenLinks x ...

Locatie: Grote-Zaal

Beschikbaar:nog 234 plaatsen vrij

Doe mee aan deze sessie gericht op het veranderen van het verhaal over Afrika door actieve betrokkenheid van de diaspora en mensen van het Afrikaanse continent. We willen de stemmen versterken van degenen die vaak aan de zijlijn staan in discussies over het continent - de diaspora uit Afrika en gemeenschappen in Afrika. Wij geloven in het bevorderen van een meer inclusieve omgeving waarin zij een centrale rol spelen bij het vormgeven en uitvoeren van het Nederlandse handels- en buitenlands beleid. In deze sessie willen we ook machtsstructuren ter discussie stellen en genderongelijkheid aanpakken in de manier waarop we over Afrika praten. Laten we samenkomen en het verhaal van Afrika herschrijven om wereldwijde gesprekken eerlijker en inclusiever te maken!

Sprekers: Hilda Flavia Nakabuye (Fridays for Future Oeganda), Tinebeb Berhane (Directeur, ActionAid Ethiopia); Didier Rwema (Ministerie van Buitenlandse Zaken); Abubakarr Bangura (Diaspora Ambassador for the IOM project CD4D2); Georgina Kwakye (Pimp My Village, Consultant for the IOM CD4Ds Ambassadors campaign)

Moderators: Sophie Kwizera (ActionAid) and Milka Yemane (International Foundation GroenLinks)

Taal: Engels

Dialoog na de Slavernijexcuses

Organisatie:GroenLinks / PvdA

Locatie: IJzaal

Beschikbaar:nog 91 plaatsen vrij

Op 1 juli 2023 bood Koning Willem-Alexander excuses aan voor het Nederlandse slavernijverleden. De rol van Afrika in deze historie is onontkoombaar om te belichten en dus zal in deze sessie de verbinding tussen Nederland, de Caribische gebieden/Suriname en het Afrikaanse continent gezocht worden. Onder leiding van Kiza Magendane verkennen we wat na de slavernijexcuses? Hoe kijken we aan tegen de slavernijexcuses en wat voor consequenties moet Nederland hieraan verbinden? Welke rol kan de diaspora spelen om dit tot een constructieve dialoog te maken? En hoe zorgen we ervoor dat dit niet bij een excuus en een jaar dialoog blijft maar onderdeel wordt van onze gemeenschappelijke historie? Deze vragen vormen het hart van deze sessie.

Sprekers: John Leerdam, Samira Rafaela (D66 Europarlementariër). Gespreksleider: Kiza Magedane

Taal: Nederlands

Raw Elegance: Tentoonstelling en Modeshow

Organisatie:Marlena Blaauw

Locatie: Ruimte Expo

Beschikbaar:VOL

Raw Elegance is een combinatie van een tentoonstelling en een modeshow. De tentoonstelling van foto's, mode en accessoires van verschillende delen van het Afrikaanse continent. Geïnspireerd door de rauwe elegantie van stammen uit Afrika.

Organisatoren: Kadogo Nyawade en Wim Verdonschot (Stichting Kadowinja), Marlena Blaauw (stylist & modeontwerper)

Taal: n.v.t.

Mondiale klimaatrechtvaardigheid: een advies aan de Nederlandse regering

Organisatie:Adviesraad Internationale Vraagstukken

Locatie: Studio

Beschikbaar:VOL

In een nieuw rapport waarschuwt de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) dat het gebrek aan internationale klimaatrechtvaardigheid ondermijnend is voor de wereldwijde inspanningen om de doelen van het Akkoord van Parijs te bereiken. De AIV doet een aantal dringende en concrete aanbevelingen aan de Nederlandse regering om haar inspanningen voor klimaatrechtvaardigheid op te voeren. Tijdens deze sessie verkennen we de betekenis van klimaatrechtvaardigheid in de Afrikaanse context. Afrika heeft het minste bijgedragen aan klimaatverandering, terwijl het wel te lijden heeft onder enkele van de ergste gevolgen. Bovendien heeft Afrika het minste toegang tot de middelen die nodig zijn om te investeren in de groene transitie, terwijl het ook voor de uitdaging staat om de energieproductie voor economische ontwikkeling op te schalen. De AIV presenteert de belangrijkste punten van het rapport, gevolgd door een paneldiscussie en vragen en antwoorden.

Sprekers: Bert Koenders (voorzitter AIV), Annelies Zoomers (Universiteit Utrecht, voorzitter van de commissie voor ontwikkelingssamenwerking van de AIV); Fatima Denton (Director of United Nations University – Institute for Natural Resources in Africa and Prince Claus Chair on Just Transitions); Mohammed Chahim (Europarlementariër voor de S&D)

Taal: Engels

Noord-Afrikaanse Literatuur

Organisatie:El Hizjra

Locatie: Workspace

Beschikbaar:nog 50 plaatsen vrij

Binnenkort volgt een uitgebreidere beschrijving van de inhoud van dit programma-onderdeel!

Sprekers:

Taal: Nederlands

Ronde 4 (15:30-16:30)

The Polluter Must Pay: From the Niger Delta Oil Spills to EACOP

Organisatie:Foundation for European Progressive St...

Locatie: Grote-Zaal

Beschikbaar:nog 264 plaatsen vrij

In de Nigerdelta groeit de bezorgdheid en woede over terugkerende olielekkages die mens en milieu schade toebrengen. Ondertussen begint in Oeganda in 2024 de aanleg van de East African Crude Oil Pipeline (EACOP), die olie van Oeganda naar de Tanzaniaanse haven Tanga zal transporteren voor de wereldwijde handel. Europese bedrijven zoals Shell, Eni en Total zitten achter deze klimaatonrechtvaardigheid. Zij brengen daarmee de limiet van 1,5° opwarming van het Parijsakkoord steeds verder buiten bereik, verwoesten de natuur en beschadigen lokale gemeenschappen. In 2022 riep het Europees Parlement op om de EACOP stop te zetten. In dit panel bespreken we hoe de Europese Unie kan voorkomen dat Europese bedrijven wereldwijd schade toebrengen aan het milieu en de maatschappij.

Sprekers: Hilda Flavia Nakabuye (Fridays for Future Oeganda), The Rt Revd and Rt Hon the Lord Sentamu PhD (Cantab), PC, Chair of the Bayelsa State Oil and Environmental Commission (BSOEC), en anderen

Taal: Engels

Inclusive global tax reform

Organisatie:Oxfam Novib / Tax Justice NL

Locatie: IJzaal

Beschikbaar:nog 81 plaatsen vrij

Uitdagingen zoals klimaatverandering vereisen enorme investeringen van overheden. Helaas verliezen regeringen van Afrikaanse landen miljarden euro's per jaar aan belastingparadijzen zoals Nederland. Ondanks het feit dat Afrikaanse landen het hardst worden getroffen, hebben ze weinig tot geen inspraak in de discussies over mondiale belastingafspraken in de OESO, die worden gedomineerd door rijke landen. Vorig jaar besloten de Verenigde Naties unaniem, na een voorstel van 54 Afrikaanse landen, dat wereldwijde belastinghervormingen moeten worden besproken in de VN, waar alle landen een gelijke stem hebben. Maar dit is slechts een begin. Hoe kunnen we wereldwijd belastingmisbruik een halt toeroepen en zorgen voor voldoende financiering voor sociale en klimaatrechtvaardigheid?

Sprekers: Ishmael Zulu (Tax Justice Network Africa), Aisha Aize Isa (IBFD Centre for Studies in African Taxation), Gijs Verbraak (ActionAid), Henrique Alencar (Oxfam Novib). Moderator: Arnold Merkies (Tax Justice NL).

Taal: Engels

Critical Raw Materials and the Future - a discourse on equality (Africa Youth Think Tank)

Organisatie:FMS & FEPS

Locatie: Studio

Beschikbaar:VOL

Een van de sleutelwoorden in de Afrika-strategie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) is "gelijkwaardige relaties". Maar wat betekent dit en hoe kunnen we dit vormgeven? Deze vragen stonden de afgelopen twee maanden centraal voor de Afrikadag jongerendenktank. Op basis van lezingen van academici en beleidsambtenaren en gesprekken met jongerenorganisaties in Nederland en Afrika formuleerden zij een antwoord op deze vraag en stelden zij een advies samen voor BZ. In hun antwoord spreken ze wel over equitable relaties in plaats van equal relaties en geven ze concrete voorbeelden uit het thema Critical Raw Materials.

Sprekers: Max Koffi (Equal Trade Alliance), Solomon G. Zori (Professor financial reporting RSM), Marieke Koekkoek (Volt), Marco Schouten (NSC) - Moderator: Milka Yemane

Taal: Engels

In gesprek met schrijver Afua Hirsch

Organisatie:Athenaeum Boekhandel

Locatie: Workspace

Beschikbaar:nog 31 plaatsen vrij

Afua Hirsch is schrijver, filmmaker en journalist. Ze is de auteur van Brit(ish), de bestseller over Brits-zijn, identiteit en erbij horen, waarvoor ze de Jerwood Prize for Non-Fiction van de Royal Society of Literature ontving. Samen met Samuel L Jackson presenteerde ze Enslaved, een 6-delige serie over de trans-Atlantische slavenhandel. Ze is ook de presentator van de Audible podcastseries We Need To Talk About the British Empire en Africa Rising, een doorlopende serie over kunst en cultuur voor de BBC, via het productiebedrijf dat ze heeft opgericht, Born in Me Productions. Ze is al lange tijd columniste voor the Guardian en professor journalistiek aan the Uiversity of Southern California in Los Angeles. Haar nieuwe boek, Decolonising My Body, is een krachtig onderzoek naar de eurocentrische schoonheidsnormen die lange tijd bepalend zijn geweest voor hoe mensen in de hele wereld zichzelf zien.

In dit programma gaat Afua in gesprek met journalist, schrijver en columnist Babah Tarawally, en met het publiek, over de thema's uit haar werk.

Sprekers: Afua Hirsch en Babah Tarawally

Taal: Engels

The Power Struggle in Sudan

Organisatie:FMS & FEPS

Locatie: Ruimte Expo

Beschikbaar:nog 10 plaatsen vrij

Sinds april 2023 wordt Soedan geteisterd door een gewelddadig conflict tussen de Soedanese strijdkrachten (SAF) en de paramilitaire Rapid Support Force (RSF). Twee jaar na de hoopvolle revolutie in 2019 en de val van president Omar Al-Bashir, die lange tijd president was, zorgde een daaropvolgende militaire staatsgreep voor politieke en economische onrust, waardoor oude conflicten weer oplaaiden. Deze gewelddadige confrontaties hebben duizenden levens geëist, vele gewonden veroorzaakt en meer dan 7 miljoen mensen ontheemd. Tijdens deze sessie zullen politici, deskundigen en leden van de diaspora dit urgente conflict onder de loep nemen, de gevolgen voor de regio bespreken en samen nadenken over de toekomst van Soedan.

Sprekers: Nicoline van der Torre (Senior Policy Officer Soedan - Ministerie van Buitenlandse Zaken), Francesca Caruso, (researcher in the Mediterranean, Middle East and Africa Programme at the Instituto Affari Internazionali (IAI)), Adam Elhaj (CEM - milieubeschermer en Soedanese activist), Thijs Reuten (Europarlementariër PvdA) - Moderator: Kiza Magendane

Taal: Engels

Plenaire afsluiting (17:00-18:00)

Plenaire afsluiting met o.a. Hilda Nakabuye en Bert Koenders

Locatie: Grote-Zaal

Met klimaatactiviste Hilda Flavia Nakabuye, voormalig minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders, voormalig PvdA-leider Diederik Samsom en bestsellerauteur Afua Hirsch. Gemodereerd door Milka Yemane.

Avondprogramma (20:00-22:00)

Livemuziek van Kay Slice

Organisatie:FMS & FEPS

Locatie: Grote-Zaal

Beschikbaar:nog 503 plaatsen vrij

Sluit de Afrikadag dansend af op de muziek van “hiphopkid with a Ghana soul” Kay Slice. Er is geen eenvoudige manier om zijn sound te beschrijven. Moeiteloos rijgt Kay verschillende genres aan elkaar, zoals hiphop, afrobeat en soul – alles natuurlijk boordevol Ghanese groove.

Film: Women Hold Up The Sky

Organisatie:iAfrica Film Festival

Locatie: IJzaal

Beschikbaar:nog 76 plaatsen vrij

Deze film vertelt het verhaal van vrouwelijke activisten in Zuid-Afrika, Oeganda en de Democratische Republiek Congo (DRC) die zijn getroffen door mijnbouw en andere vormen van grootschalige winningsindustrie. Ze zijn verwikkeld in verzet en voeren een actieve strijd om de controle over hun land, hun rechten, hun lichaam en hun leven terug te krijgen. Deze documentaire reist tussen deze drie landen en toont de ervaringen en het activisme van vrouwen in drie Afrikaanse landen, maar vertelt een veel groter verhaal over de voortdurende exploitatie van natuurlijke hulpbronnen en de marginalisatie van arme gemeenschappen, met name vrouwen.

Praktische informatie

Afrikadag 2023 vindt plaats op zaterdag 18 november vanaf 10:00 uur in Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam. De bereikbaarheid van Pakhuis de Zwijger is goed. Het is ongeveer 10-15 minuten lopen vanaf Amsterdam Centraal Station, of bereikbaar met de auto, bus en tram.

Pakhuis de Zwijger is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen met een beperking. Er zijn in het hele pand voorzieningen voor toegankelijkheid. Zo zijn alle kamers toegankelijk via de lift en is er een aangepast toilet op de tweede verdieping. Heb je nog iets van ons nodig om een fijne ervaring te hebben op dit evenement? Neem gerust contact met ons op via info@afrikadag.nl. . 

25.09.23