english

Facebook

FMS nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al het Afrikadag nieuws?
Meld je nu aan voor de nieuwsbrief.

De Albert Schweitzer Prijs 2018 voor een gezonder Afrika!

Bezoek op de Afrikadag deze bijzondere initiatieven: tijdens de Afrikadag presenteren 10 jongeren tussen de 18 en 35 hun eigen project om de gezondheid van Afrika te verbeteren. Zij zetten hun talent in voor het welzijn van een ander. Uit deze selectie van 10 projecten presenteert de top 3 zijn initiatief voor een vakjury. Wie heeft het meest bijzondere plan om de gezondheid van Afrika te verbeteren en wint de hoofdprijs van €5000,- om het project te realiseren?

Daarnaast is ook de winnaar van vorig jaar met het project “Fight Podoconiosis, Wear Shoes” aanwezig om te vertellen hoe hun project is verlopen na het winnen van de Albert Schweitzer Prijs.

De Albert Schweitzer Prijs treed in de voetsporen van Albert Schweitzer (1875-1965). Albert Schweitzer startte in 1913 de bouw van een ziekenhuis in Lambaréné (Gabon, Afrika) waar hij de rest van zijn leven zieken behandelde. Verder was Albert Schweitzer ook een begaafd filosoof op het gebied van cultuur en ethiek. Voor zijn filosofie en levensmotto “Eerbied voor het leven” ontving Albert Schweitzer in 1951 de Nobelprijs voor de vrede.

Stem nu op jouw favoriet! Posterpresentatie deelnemers Albert Schweitzer Prijs 2018  

De 10 deelnemers aan de Albert Schweitzer Prijs presenteren hun ideeën voor een gezonder Afrika. Van transport voor zwangere vrouwen, tot 3D printers om protheses op maat te maken voor gehandicapten alles komt deze dag lang. Tijdens deze postersessie is er de mogelijkheid om de initiatiefnemers te ontmoeten en op jouw favoriete project te stemmen. Degene met de meeste stemmen ontvangt de publieksprijs: een startsubsidie voor het project van €1000,-!

Prijsuitreiking Albert Schweitzer Prijs 2018

Na het juryberaad wordt tijdens een feestelijke uitreiking de winnaar van de Albert Schweitzer Prijs 2018 bekendgemaakt door juryvoorzitter Jan van Berkel, voorzitter Goede Doelen Nederland. De Albert Schweitzer Prijs wordt dit jaar voor de 8e keer uitgereikt en is in het leven geroepen om jongeren te stimuleren om hun talent in te zetten voor anderen.

Wie heeft het meest bijzondere plan om de gezondheid van Afrika te verbeteren en wint de hoofdprijs van €5000,- om het project te realiseren? Kom tijdens de Afrikadag naar de workshop van NASF in de tweede ronde, kom naar het bordes in de Marmerenhal om de posters van de initiatieven te bewonderen en sluit aan in de kleine zaal na het iAfrica festival om de prijsuitreiking bij te wonen!

Mis het niet en schrijf je nu in!