Afrikadag

CLIMATE
JUSTICE

Koop hier je tickets

18.11.23

Pakhuis de Zwijger
Amsterdam

Essay "Verbeelding aan de macht" van Jan Pronk

In 1964 hield Peter Lohr een toespraak in het Tv-programma Zo is het toevallig ook nog ’s een keer, die vele kijkers schokte. Ik citeer: “Want het beeld is tot de mens gekomen en heeft de mens gevormd naar zijn evenbeeld. Steeds opnieuw verzamelen zich de gelovigen, ontsteken het heilige beeld en blijven in devoot stilzwijgen bijeen. Het beeld zij geprezen dat er slechts weinigen zijn die in plaats van het beeld te dienen zich overgeven aan zondige bezigheden als daar zijn lezen, spelen of zelfs praten. (…) In den beginne was het beeld en het beeld was goed en het beeld is goed. (…) Gij zult geen ander tijdverdrijf kennen dan het kijkbedrijf, gij zult u geen afgodsbeelden maken dan de beelden van het beeld, gij zult niet naar uwen naasten kijken gelijk uw naaste niet kijkt naar u, maar bovenal: gij zult de knop geenszins omdraaien, want dit is het beeld een gruwel (…) Wees met ons o beeld, want we weten niet wat we zonder u zouden moeten doen.”
Lees meer »

17
11
23

Koop nu je tickets voor Afrikadag 2023!

Zaterdag 18 november is de jaarlijkse Afrikadag terug! Al 25 jaar is dit hét event over Afrika in Nederland. Een dag vol workshops, debatten, lezingen, literatuur, films, muziek, een modeshow, en nog veel meer! Bestel nu je kaarten!
Lees meer »

14
10
23

Meld je aan als vrijwilliger voor de Afrikadag!

Zaterdag 18 november vindt de jaarlijkse Afrikadag plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam! Al 25 jaar is dit hét event over Afrika in Nederland. Een dag vol workshops, debatten, lezingen en cultuur. Met een discussie over olievervuiling in Oeganda met Oegandese klimaatactiviste Hilda Flavia Nakabuye, een verkiezingsdebat tussen kandidaten voor de aanstormende Tweede Kamerverkiezingen, een literatuurprogramma door Boekhandel Athenaeum, en nog veel meer. De dag wordt ’s avonds afgesloten met een live muziekoptreden, en een filmvertoning.
Lees meer »

14
10
23

FMS Zoekt jongeren voor de Afrikadag Jongerendenktank

Heb jij een neus voor politiek en interesse in internationale samenwerking en Afrika? Ben je gepassioneerd door klimaat- en sociale rechtvaardigheid? Wil jij presentatie- en lobbyskills opdoen? En wil jij deel uitmaken van een actieve groep jongeren met dezelfde passies en interesses? Dan kan jij één van die 30 jonge
Lees meer »

18
07
23
..