Koop hier je tickets

04.04.20

Koninklijk Instituut voor de Tropen
Amsterdam


With financial support of the European Parliament

IDleaks Awards 2020 nominaties zijn bekend! 

AMSTERDAM – Op woensdag 8 juli 2020 reikt IDleaks weer de jaarlijkse awards uit voor de beste en slechtste campagne van een Nederlandse ontwikkelingsorganisatie in het afgelopen jaar. Normaal gesproken organiseert de stichting altijd een evenement in Pakhuis de Zwijger, maar vanwege de coronamaatregelen vindt de uitreiking dit jaar geheel online plaats. Stemmen voor de IDleaks Awards kan tot en met woensdagmiddag 8 juli.

IDleaks is een stichting die zich inzet voor betere communicatie over ontwikkelingssamen- werking (OS). De IDleaks Awards is sinds de oprichting in 2016 de belangrijkste publieksactiviteit van de organisatie. Net als voorgaande jaren worden ook dit keer weer twee awards uitgereikt: de Hoogvlieger Award en Vlieg in het Oog Award, respectievelijk de award voor de beste en slechtste campagne van een Nederlandse ontwikkelingsorganisatie in het afgelopen jaar.

Voor beide awards is er zowel een Juryprijs als een Publieksprijs. De jury bestaat dit jaar uit kunstenaar/activist Guinsy Gario, filmmaker/performer Emma Lesuis, journalist Carol Rock en mensenrechtenadvocaat Nani Jansen. Om te bepalen wie de Publieksprijs in beide categorieën krijgt, kan het Nederlandse publiek tot woensdag 8 juli om 12:00 uur stemmen op de website van IDleaks: https://idleaks.nl/awards-2020/.

De genomineerde campagnes voor de Hoogvlieger Award 2020 zijn:

‘Access Approved’ van CARE Nederland‘Dingen die je moet weten over onze reddingsoperatie’ van Artsen Zonder Grenzen‘Alive and Kicking’ van Light for the World Nederland‘Back to the Origin: Nootmuskaat op de blockchain van Fairfood‘Achter ieder gezicht zit een verhaal’ van PAX

 De genomineerde campagnes voor de Vlieg in het Oog Award 2020 zijn:

‘Foute Kersttruien Dag’ van Save the Children Nederland't Zal je kind maar zijn van Stichting Woord en Daad‘Expeditie Habitat’ van Habitat Nederland‘Ambassadeur Fedja van Huêt in Bangladesh’ van het Liliane Fonds‘Chosen’ van World Vision Nederland

Op woensdag 8 juli om 20:00 uur worden de winnaars van de Juryprijs en de Publieksprijs in beide categorieën van de IDleaks Awards 2020 bekendgemaakt op de website en Facebook- pagina van IDleaks.