Afrikadag

Conversations of
a changing continent

Koop hier je tickets

28.05.22

Koninklijk Instituut voor de Tropen
Amsterdam


With financial support of the European Parliament

De Afrikadag is terug in 2022!

Op 28 mei 2022 is de Afrikadag terug van weggeweest! Na twee jaar waarin de Afrikadag geen doorgang kon vinden, hopen we in mei weer groots uit te pakken met een LIVE Afrikadag in het KIT in Amsterdam. Ook deze Afrikadag kan alleen tot stand komen in samenwerking met de FEPS en met de betrokkenheid van maatschappelijke organisaties, vertegenwoordigers van de diaspora, politieke partijen, ambassadeurs, bedrijven, artiesten en kunstenaars die in tientallen workshops en op de Afrikadag markt het gesprek met de bezoekers aangaan.

Dit jaar zal de Afrikadag niet gericht zijn op één thema, maar zetten we de overkoepelende kernwaarde van de Afrikadag centraal: de belangrijke rol van Afrikaanse stemmen in maatschappelijke discussies en beleid op nationaal en internationaal niveau. Hoe verhouden wij ons anno 2022 in Nederland en Europa tot Afrikaanse landen, gemeenschappen en mensen? Hoe bereiken we de noodzakelijke vernieuwing van deze relatie, op basis van gelijkwaardigheid? En wat voor impact heeft bijna twee jaar Covid-19 hierop gehad? Dit zijn vragen die we tijdens Afrikadag 2022 zullen proberen te beantwoorden.

Het brede thema biedt ruimte voor een hele diverse invulling door deelnemende organisaties. Alle onderwerpen zijn welkom, of dit nu raakt aan cultuur, politiek, kunst, educatie, of iets anders. Mocht je een bijdrage willen leveren aan Afrikadag 2022 en een workshop of marktkraam willen organiseren, mail dan naar info@afrikadag.nl om de opties met ons te bespreken!

15.11.21