Afrikadag

CLIMATE
JUSTICE

Koop hier je tickets

18.11.23

Pakhuis de Zwijger
Amsterdam

Inzamelingsactie boeken over Afrika en Afrikaanse landen!

Heb jij nog boeken van Afrikaanse schrijvers of uit Afrikaanse landen in de boekenkast staan? En wil je anderen ook de kans geven om deze te lezen? Afro-Bieb verzamelt boeken in- en over Afrika en over Afrikaanse landen. Op zaterdag 28 mei kan je boeken doneren in bij Afrikadag 2022, in Amsterdam, bij het koninkrijk Tropen Museum (KIT). Deze boeken worden onderdeel van de tweede Afro bieb collectie, een kast gevuld met literatuur uit en over Afrika. Hierdoor krijgen anderen de kans om meer te leren over het continent, haar landen en over haar schrijvers.

Type boeken
We zoeken boeken: 1) geschreven in een van de Afrikaanse talen, 2) over de Afrikaanse kunst cultuur en natuur, 3) over de Afrikaanse geschiedenis, 4) over Afrikaanse literatuur en 5) kinderboeken. 

Talen
Daarbij hopen we boeken te krijgen uit verschillende authentiek Afrikaanse talen van Amhaars tot Zulu; van Swahili tot Yoruba; van Akan tot Tigrinja, alle talen zijn welkom. Maar ook graag in het Nederlands, Engels, France en in het Arabisch talen.

Kwaliteit
De kwaliteit van de boeken is belangrijk, omdat we deze beschikbaar maken om te lenen. Daarom moeten de boeken voldoen aan de volgende eisen: 1) nieuw of zo goed als nieuw, 2) schoon en 3) bij voorkeur hardcover (geen must).

Hoe kan ik doneren?
kom graag zaterdag 28 mei met je boeken die jij wil schenken aan Afro Bieb. De initiatiefnemer, Kibret Mekonnen ontvangst jou op de informatiemarkt op de eerste verdieping.

Wat gebeurt er na de donatie?
Jouw boek komst in de boekenkast van Afro Bieb in de centrale bibliotheek Amsterdam, Openbare bibliotheek Amsterdam zuidoost of op het kantoor van Afro-Bieb. Als donateur van Afro Bieb krijg je uiteraard uitnodiging bij culturele programmering, lezingen, excursies en andere gerelateerde programmeringen.

Vragen?
Heb je vragen of wil je contact opnemen met de Afro-Bieb organisatie? Mail dan naar Kibret Mekonnen via afrobieb@gmail.com of bel naar 06-41221184.

24.05.22