Afrikadag

CLIMATE
JUSTICE

Koop hier je tickets

18.11.23

Pakhuis de Zwijger
Amsterdam

Nog één week voor de Afrikadag!

Over één week op zaterdag 28 mei is het zover: de Afrikadag 2022! Dit is dé dag in het teken van Afrikaans-Europese samenwerking. Met bekende namen zoals Jan Pronk, Bert Koenders, Kiza Magendane en Joris Thijssen (PvdA). Politici Tom van der Lee (GroenLinks), Jan Klink (VVD), Sylvana Simons (Bij1), Marieke Koekkoek (Volt), Christine Theunissen (PvdD) en Alexander Hammelburg (D66) zijn van de partij. Net als Alphonse Muambi, de band Boule Mpanya, comedian Mo Hersi en schrijver Vamba Sherif. En natuurlijk met onze speciaal uit Afrika overgekomen gasten zoals de geweldige Keniaanse politica: Charity Kaluki Ngilu. Het afsluitende panel bestaat uit Faten Aggad, Nondumiso Nsibande en Mariam Oyiza Aliyu!

Hoe verhouden wij ons anno 2022 in Nederland en Europa tot Afrikaanse landen? Hierover wordt gepraat in meer dan 30 workshops! Deze worden georganiseerd door diaspora organisaties, ngo’s en andere partners. Mede mogelijk gemaakt door de progressieve Europese denktank FEPS, Oxfam Novib, ActionAid, OneWorld, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de locatie: het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) te Amsterdam.

Je kunt je volledig eigen programma samenstellen! Politiek, economie, klimaat en cultuur: voor iedereen zit er wat bij. Zo is er ook een speciaal ingericht filmprogramma, een schrijversworkshop en zelfs Afrikaanse muziek. Vergeet niet tussen de workshops de Afrikaanse inspiratiemarkt en het beeldschone KIT te verkennen. Hier kun je kennismaken met partners, speuren naar Afrikaanse boeken, mode, kunst en je Ethiopische lunch scoren!

Ben jij geïnteresseerd in Afrikaans-Europese samenwerking ? En wil jij bijdragen aan de vormgeving van de nieuwe Nederlandse Afrikastrategie door mee te discussiëren?

Koop dan nu je kaartje op onze website voor maar slechts 10 euro!

24.05.22